Alice van Vuuren
Love multiplies when it is shared with others

Codependentie Blog

2024-05-15

Ik blijf voor altijd bij je

Ik heb wel 10 mannen beloofd om voor altijd bij ze te blijven

En dat doe ik nooit meer. Niet omdat ze niet waardevol zijn of ik niet van sommigen gehouden heb. Maar vooral omdat je niet iets kan beloven als ‘ik blijf voor altijd bij je.’

Je weet namelijk niet hoe de toekomst gaat lopen en in de afgelopen jaren heb ik geleerd dat helemaal niks zeker is. Net wanneer je denkt dat je balans gevonden hebt er weer een storm op komst is. En dat is oké. Zekerheid vinden in onzekerheid, flexibiliteit en meesurven op de golven zijn nu eenmaal de dingen die we nodig hebben om het leven minder pijnlijk te maken.

Ik vraag me soms af waarom ik zo vaak die belofte aan iemand heb gemaakt en ik kan eerlijk zeggen dat dit uit egoïstische redenen was. Ik wilde het terughoren, zodat ik me zekerder voelde. Ik deed dit uit een diepe verlatingsangst en dacht dat dit die angst zou sussen.

Kortom, ik was harstikke codependent bezig. Ik wilde controle, omdat ik mijn eigen bange innerlijke kind niet kon kalmeren. Ik zei dit soort dingen in een soort van high, als alle geluksstofjes in mijn hersenen vrij kwamen. Ik zei dit soort dingen toen ik nog liefdesverslaafd was.

En hoe romantisch het ook allemaal klinkt, is het niet zo romantisch om iemand iets te beloven wat je niet kan waarmaken. Het enige wat ik kan beloven is vandaag, het enige wat ik kan beloven is nu.

‘Voor vandaag blijf ik bij je’

hashtag#Codependentie hashtag#codependent hashtag#liefdesverslaving

Admin - 11:23:56 @ Codependentie | Een opmerking toevoegen